Vejledning i forbindelse med Coronavirus

Opdateret d. 27.03.20 - klokken 12:34
 

Hos Egon's Rejsebureau A/S følger vi altid myndighedernes anvisninger. Derfor rejser vi ikke til destinationer, hvortil der frarådes indrejse.
Vi holder øje med situationens udvikling samt Udenrigsministeriets og myndighedernes anbefalinger.
 

  • Alle rejser & udflugter, med afrejse fra fredag d. 13/3 og frem til d. 13/4 er aflyst.


Hvordan forholder man sig, hvis jeg har bestilt en rejse eller udflugt?

Har du bestilt en rejse til et land/område, hvortil der frarådes indrejse, vil du blive kontaktet før afrejse.
AFVENT - VI KONTAKTER ALLE REJSENDE - dette sker efter dato for afrejse.


Tilbagebetaling af aflyste rejser

Under normale omstændigheder ville du - når en rejse aflyses på baggrund af at Udenrigsministeriet fraråder indrejse til landet - modtage tilbagebetaling af rejsens pris indenfor 14 dage. Det er dog ingen hemmelighed, at rejsebranchen er under et enormt pres i denne tid, da vi er underlagt love og regler, der gør os ekstraordinært udsatte under denne krise. Derfor har regeringen præsenteret en støttepakke til dansk erhvervsliv, herunder rejsebranchen.

For at hjælpe rejseselskaberne med at komme igennem denne ekstraordinære krise sker der en styrkelse af Rejsegarantifonden, således at fondens dækning bliver udvidet til at dække pakkerejser, som er blevet aflyst pga. Udenrigsministeriets skærpede rejsevejledninger i perioden fra d. 14/3 til 13/4.

Vi skal gøre det helt klart, at du vil modtage fuld refusion for din aflyste rejse. Hverken Egon's Rejsebureau A/S eller Rejsegarantifonden kan dog sige, præcist hvornår tilbagebetaling vil finde sted, da lovforslaget endnu ikke er godkendt. Derfor kender vi endnu heller ikke de nøjagtige rammer for aftalen. Du kan tidligst forvente tilbagebetaling efter påske.

Indtil da har vi brug for at trække på din forståelse og tålmodighed. Vi beder dig give os arbejdsro og ikke kontakte os ang. tilbagebetaling, men afvente information fra os. Når der foreligger mere information, vil du naturligvis høre fra os.


Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg har bestilt en rejse eller udflugt med afrejse efter 13/4?
For rejser med afrejse efter den 13. april gælder følgende: Hvis der er mere end 14 dage til afrejse, vil der ikke blive taget stilling til rejsens gennemførelse før 14 dage inden afrejse. Hvis Udenrigsministeriet og myndighederne fraråder rejser på det tidspunkt, vil vi annullere rejsen.

Perioden på de 14 dage er i overensstemmelse med almindelig praksis på området og fastsat i samråd med Danmarks Rejsebureau Forening. Det er samme tidslinje som flyselskaber og forsikringsselskaber arbejder ud fra.


Hvad kan du gøre for at beskytte dig selv og andre mod smitte?

  • Sørg for en god håndhygiejne. Vask dine hænder og brug håndsprit.
  • Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion.
  • Host eller nys i engangslommetørklæde eller i albuebøjningen.

Har du spørgsmål, er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte os.

Du kan også altid selv holde dig opdateret på Udenrigsministeriets rejsevejlening her:

Udenrigsministeriet

b